Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Si kenit tukang baca doa. :-D
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
kenit tukang baca



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 1-Sep-2008 04:42
1 RamaDhan 1429H | 1 September 2008
RamaDhan DaTanG Lagi...

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T aku dapat lagi menempuh bulan yang mulia dan penuh keberkatan bagi seluruh umat Islam nii..Bulan Ramadhan Al-Mubarak..

Tapi bulan Ramadhan kali ni memang berbeza dan bahagia sangat bagi aku dari Ramadhan yang sebelum-sebelumnya..Kali ni aku sambut Ramadhan dengan orang-orang yang amat membahagiakan hidup aku..esp hubby aku yang tercinta..

Bulan Ramadhan nii mengingatkan aku pada kisah bermulanya cinta aku yang sampai ke hari ni benar-benar memberi aku seribu kebahagiaan yang tak dapat aku gambarkan..Bulan Ramadhan-lah yang memulakan pertemuan kami yang pertama..Waktu tuu aku support on night shift and dengan tak sengajanya kami sama2 keluar untuk bersahur..A year after that..kami melalui bulan puasa sekali lagi dengan ikatan pertunangan dan puasa tahun ni kami dipanjangkan jodoh dan dimurahkan rezeki Allah untuk melalui bulan puasa sebagai suami isteri..Alangkah bahagianya.. :-)

Pagi ni aku bangun seawal 4.30 pagi, nak siapkan makanan untuk bersahur..ala kadar sangat..maklumlaa..awal-awal pagi ni bukan nak makan beriya pun..lagipun kan ker kita dituntut bersederhana dalam bulan puasa nii... ;-) Cukup dengan sejenis dua lauk jaa..Yang penting dapat isi perut sikit untuk my baby esp...Masak pajeri nenas, makan dengan ikan masin and goreng papedom..fav hubby aku..Bancuh kopi Columbia flavor and ali cafe utk my hubby is more than enough dah..



Hari ni hari pertama aku berpuasa..sama seperti umat2 yang lain dan malam tadi kami (me and my hubby) sama2 ke masjid untuk menunaikan solat Terawikh berjemaah..Mula2 memang rasa berat sangat perut nak berterawikh..almaklumlaa perut dah makin berisi..hehehee..Tapi aku kuatkan jugak semangat dan dengan harapan aku dapat melengkapkan ibadat puasa aku untuk tahun ni beserta amal ibadat yang lain jugak insyaAllah...Aminnn... 8-)

To be cont...Bukak Puasa vers. plak.. jom...mesti meriah.. :-P

07:26pm - Telah masuk waktu solat fardu Maghrib dan waktu berbuka puasa bagi seluruh negeri Pulau Pinang dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Allaahumma lakasumna wabika amanna wa'alaarizkika aftarnaa birohmatikaya arhamar raahimi..
Allaah hummaa baariklanaa fiimaa rozaktanaa waaqinaa 'azaabannar..Aminn...



Yaa....ni dia kemeriahan waktu berbuka..satu family ada..mak..adik2 akak n abg ipaq semua ada skali..Tgk jaa laa juadahnyaa..memang bess..Jangan jeless... ;-)
Jom kita tengok apa jaa yang ada...hmm..yummii...Ada roti jala..ada spagetti..roti john..murtabak..sate ayam..telur rebus..kari daging..air tembikai..air kelapa sarbat ngan teh O dan yang paling utama pemula pembuka puasa laa semestinya kurma Yusop Taiyob..hahahhaaa..ngan si kenit tukang baca doa..tgk jaa laa gelagat dia..menyibuk betoi.. LOL




Dah selesai berbuka..masing-masing bersiap solat Maghrib then macam biasa..ke mesjid untuk solat sunat Tarawikh berjemaah..Makan tuu makan jugak..amal ibadah jangan dilupa.. ;-) Semoga kita sama2 mendapat keberkatan dalam melaksanakan perintah Allah..Aminn yaa-rabbal 'aalaminnn...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016